Het onderhouden van uw tafel

1.
Gebruik nooit wondermiddelen, sprays, detergenten, staalwol of bijtende producten. Dezen tasten de laklaag namelijk aan. Er kunnen dan grauwe, matte of glanzende vlekken ontstaan die niet meer verwijderd kunnen worden. Worden deze producten wel gebruikt, dan vervalt uw garantie.

2.
Voorwerpen die u op het meubel plaatst kunnen krassen of strepen veroorzaken. Rubberen glijders van Hifi producten kunnen zwarte strepen veroorzaken. Wij adviseren u het rubber af te dekken met eventueel vilt.

3.
Plaats geen hete voorwerpen op het hout en gebruik altijd onderzetters.

4.
Hout is een levend materiaal. Het zet uit en krimpt onder invloed van luchtvochtigheid. Dit noemt men “werken” van het hout. Daarom is de luchtvochtigheid in de woning belangrijk. De ideale luchtvochtigheid schommelt tussen de 40% en 60%. Bij een hogere of lager luchtvochtigheid kunnen de meubelen gaan scheuren en/of krom trekken. Met name in de winter kan de luchtvochtigheid sterk dalen als gevolg van het verwarmen van uw woning. Probeer de luchtvochtigheid daarom altijd op peil te houden.- Voorkom plotselinge temperatuurverschillen en plaats het meubel niet te dicht bij warmtebronnen of in direct zonlicht.

5.
Doordat sommige tv’s , dvd recorders en laptops veel hitte afgeven, is het soms mogelijk dat er een naad onder het apparaat in het bovenblad ontstaat. Kunnen wij dit niet als klacht in behandeling nemen.

Schoonmaken:
Voor het periodiek schoonmaken van uw tafel adviseren wij de bijbehorende zeep van het merk van de olie! Daar krijgt de tafel ook een goede bescherming van tegen vochtige glazen bijvoorbeeld.

Onderhoudadviezen:
Wij adviseren u voor meer informatie over onderhoud van Eikenhouten tafels de volgende sites te raadplegen.

Olie: www.rubiomonocoat.com
Skylt-lak (onbehandelde uitstraling): www.rigospecialcoatings.nl